Signe Lönsted

Beteendevetare
Hälsoinspiratör
Licensierad CrossNature instruktör
Pågående PT utbildning

För mig har rörelse och träning av något slag alltid varit ett naturligt och viktigt inslag i livet. Jag är uppväxt på landet och har alltid haft naturen runt knuten och sedan barnsben har skogen och naturen varit en naturlig källa för rörelse. Nu som vuxen ser jag även fördelarna med att använda naturen som träningsarena-det är magiskt! I naturen får du allt och lite till, att vistas i den miljön bidrar till både rekreation, kreativitet och rörelseglädje.

Förutom styrketräning och funktionell träning så har jag på senare år hittat kärleken för löpning och landsvägscykling. För mig är det viktigt att träning ska vara roligt och det ska vara enkelt och lättillgängligt, jag varvar gärna olika träningsformer och testar gärna nya saker för att hålla motivationen på topp!

Att kunna bidra till ett hälsosammare liv och en mer aktiv och rörelserisk vardag är något jag brinner för att jobba med, och jag lever efter mottot att det är aldrig försent för förändring och alla individer har förändringspotential. Just do it! Som beendevetare och mina erferanheter inom HR och omsorgen har jag fått privilegiet att vara följeslagare på flera livsresor, det är en erfarenhet jag bär med mig även i rollen som hälsocoach. Ett annat viktigt mission och något som jag vill bidra med är att stärka ungas hälsa och motivera både barn och föräldrar till en mer aktiv livsstil. Barn gör som vúxna gör och vi vuxna är viktiga förebilder!

Senaste året 2019-2020 har jag utbildat mig till hälsoinspiratör på Lillsved idrottsfolkhögskola och kommer under hösten fortsätta bygga på mina kunskaper och utbilda mig till certifierad personlig tränare. Jag är även licensierad CrossNature instruktör, ett koncept där man använder naturen och skogen som arena för funktionell träning och rörelse.