Håkan Sanderborg

Hälsoinspiratör
Licensierad CrossNature instruktör

All form av träning och rörelse är för mig en viktig del av livets pussel. Om jag inte får “min dos” av träning så känner jag direkt att jag inte är den person som jag vet att jag kan vara.

Jag vet att detta är ett invant mönster som min kropp och hjärna vant sig vid, att just träna och få din perfekta dagliga dosen av aktiv rörelse.

Som liten grabb har jag, som så många andra, testa alla möjliga idrotter. Ett tag körde jag fotboll, tennis, handboll och pingis samtidigt. Mitt i allt detta försökte jag även på mig golf. Det visade sig snabbt att jag inte var någon vidare talang i någon av sporterna, men fotbollen fortsatte jag med.

För mig handlar träning och tre saker; påfyllning av energi, balans och socialt sammanhang. Med facit i hand så skulle jag kunnat fortsatt med vilken idrott som helst, så länge det var en lagidrott. För just den sociala delen har varit och är mycket viktig för mig.

Idag spelar jag inte längre fotboll på serienivå, men regelbundet träffar jag kompisar och spelar. Löpning, cykling och styrketräning är andra träningsformer som vuxit fram den senaste tiden då livspusslet och balansen ska passa med familjelivet och arbete.

En annan sak som ligger mig varmt om hjärtat, är att få andra människor att växa. Det engagemanget har fört in mig på coachingrollen inom just idrott och träning. Under flera år har jag varit tränare inom fotboll, och fått dela mina kunskaper och erfarenheter som jag själv gjort som fotbollsspelare.

Det jag vill dela med er är mina kunskaper och erfarenheter från träning, rörelse och en aktiv livsstil. För mig handlar det inte bara om det fysiska, utan också om den inre motivationen, balansen och glädjen.